Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2012 05:18 - Част 2
Автор: tabloto Категория: Хоби   
Прочетен: 1360 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

IV

Бирарията на Атлетите

Вместо  да се прибере в  дома си, Скини се запъти към "Бирарията". Заведението, което се явяваше като клуб на привържениците на Атлетик. Както и работно място за Тони. Когато влезе в заведението, там бяха само Тони зад бара и още трима метъляги, които бяха редовни посетители.

-Ти се сети е- реагира сотро Тони като видя Скини- Къде се губиш? Неделя те нямаше.

-Ем исках малко да си почина-отвърна Скини-Ама трябва да поговорим

-Ем говори! Тук сме само наши хора- каза  Тони и кимна на метълягите

-Максито е агент на бачкаторите...-заговори по-тихо Скини- сега го проследих до техния квартал, се отчиташе на ония Лоста ли, Спирката ли... не знам за к"во точно става въпрос, ама му се обясняваше нещо.

-Ся к"во идваш да ми топиш наши, агенти били-раздразни се Тони- Ем тъй като се мъкнеш с Гредата, кво друго да стане

-А,е човек.... точно. Днес бяхме на мач на юношите и бях казал само на Макси и тия бяха цъфнали, разбираш ли? Петък ни биха като бяхме в парка. Кога ти я мизерници си излизат от квартала?

-Абе... не ме занимавай с интриги-отвърна остро Тони и започна да мие чаши- Макси е точно момче, видял си го как се бие с бачкаторите. Ако ще пиеш нещо казвай, ако не... пътя.

-Както кажеш, ама да не те яд после- каза Скини и тръгна към изхода

"Добре какво си говириха тия точно... чух, че искат от него някакви знамена... a е заеби, взимам Гредата и Гошо и ще му правим кур капан"

 

Макси се намираше около известно младежко сборище-ъгъла. Мястото представяваше безистен в близост до кръстовище и там всяка вечер се събираха малдежи за по бира. Младежът тъкмо зарибяваше една малка метълка, когато телефонът му извъня.

-Ало?

-Макс! Аз съм Скини... абе човек сетих се, че ти дължа ония пари... тук ми пратиха един запис и реших да се издължа, нали сме чисти. Кво ще кажеш?

-Ем к"во да кажа, човек... щом ще даваш пари... хаха... Ама толкова ли е спешно... аз сега съм на ъгъла.

-Е, братле... вземе ги дам тия пари за кале или за нещо друго... айде да се разплатим. Тръгни към кръговото... да се срещнем след двайсетина минути?

-Ем няма проблем, човек...-отвърна Макси и прекъсна разговора- Е, девойко... ще трябва да те заеба... ама ще си тука после, нали?

Младежът не дочака отговор и тръгна в посока кръговото. Макси имаше вид на човек преживял лагер, но широките му дрехи до някъде прикриваха това. Ултрасът тамът завиваше зад ъгъла мислейки как ще изхарче парите, когато се свлече на земята. Секунди по късно Гредата го издърпваше към една тясна уличка, където започнаха да го налагат с Гошо.

-Заради теб ли ме биха е?- крещеше Гошето докото риташе Макси в корема

-Кво става е- викаше Макси докато се въргаляше по земята

-Човек, стига- намесисе Скини и се опита да избута Гошо- Макс, брато... кажи кво прай тоя следобед с тия бачкатори?

-Кви бачкатори е?-изстена младежът, докато още се въргаляше на цимента

-Недей се прай- извика Гошо и започна да го налага отново

-Добре е, добре...- каза Макси, държейки се за главата- Дължах им едни пари за едно бяло от миналата година още и няма как да им ги върна... ама тия нали са фанатици и ми казаха, че ще ми опростят дълга, плюз подарък една буца, а им намеря наше знаме....

-Боклук!- Гошето изшута в главата и Макси се сви на две

-Стига, стига- опита се да го озапти Скини- И кво им каза

-Какво- започна през сълзи Макси- утре нали има волей Балкан волей и нали ходят тия млада бригада ли са, атлети ли са и аз им казах, къде живее келеша, който носи знамето

-А каза ли им в къв цвят раница го носи, а?- Избухна за пореден път Гошето

-Стига, стига...-опита се да успокои ситуацията Скини- Кво предлагате

-Аз викам да се съберат всичките ултраси и мощно на волея и квот стане... като 2004- предложи Иван  Гредата

-Да е  и аз съм за това- съгласи се Гошето- Ама тоя боклук не го искам- и се изплю върху Макси

-Пичове... влезте му в положението. Аз имам план. Ся да го заебем, е вярно не се знае кво ще стане. Пък и ти си прост бе! Кви пари ти дължа? Дължа ти пет лева... тва ти дължа... дай да издрусаме всичко-заключи Скини като също се изплю върху въргалящия се младеж и му хвърли пет лева- И ако отидеш и им изпееш нещо, тогава ще кажа на Тони и топките ти ще висят като трофей в Бирария, ей!

Тримата оставиха Макси и излязоха на главната и тръгнаха в посока Бирария.

-Значи пичове-започна Скини- Кой е отговорен фактор при тия пичове?

-Ем Илия Транспорта- отвърна Гошо- той е едно кежуалче 17-18 някъде. Те скоро я направиха тая фракция.

-Имаш ли му телефон нещо?

-Ем имам му профила, човек

-Аха... т"ва ще свърши ли работа? Смисъл пиши му, звъни му... утре трябва да се срещнем преди обяд.

-Пичове не забравяйте, че си имаме и друга работа- намеси се Гредата

-Е ти имаш.... ние още не сме ударили гредата-изсмя се Гошето

-А пич, аз съм на 31... ме занимавате с глупости... не стига, че забрана имам. Аз съм отраснал с тоя отбор, за него съм тук сега, ти на фактор ми се правиш, май?

-К"во бе? Ебавам се само

-Успокойте се е!-прекъсна ги Скини- Заеби всичко... тия не бяха ли само първа смяна?

-Да е...

-Ем утре 12:30 пред транспорта. Ама му пиши за всеки случай или му намери телефона от някой. Греда... ти ако намериш време направо ела на волея... нужен си ни човек... заради доброто старо време.

-Хубаво-отвърна мъжът- Айде аз сега ще потеглям

Тримата се разделиха, като Скини направо си се прибра в къщи и заспа, тъй като този ден му дойде в повече от към преживявания.

 

V

Всички на волей!

Скини, който по лична карта се казваше Станислав, си беше пропилял цял ден за идеала Атлетик, парите бяха на свършване и имаше матура за взимане. Но все още имаше работа за вършене. Към обяд, той се въртеше с бира в ръка около техникума по транспорт и се надяваше Гошето да се появи за да не се налага сам да търси въпросното момче Илия.

-Хей, човек- кво стана е започна да вика Скини като видя Гошето да се задава- някакви вече излизат

-Няма проблем, вчера ми отговори и сме се разбрали да се чакаме... Даже ей го идва.

Откъм училището дойде добре изглеждащо стегнато момче с карирана шапка, бели кецове, не изслути дънки и пуловер, който не изглеждаше като взет от втора употреба.

-А е тоя някакъв парария?- промърмори Скини

-Ем всякакви ги има-отвърна тихо Гошо, след което извика- Ой! Ой! Анхелой!

-Ой, пичове!- пзодрави момчето, след което започна да раздава гепита- Значи викате, че бачкаторите правят някакви схеми?

-Да, е. Ама аз трябва да ходя да завършвам 12 клас- каза Гошето и се сбогува с двмата си другари

 

-Значи човек-започна Скини след като останаха двамаат с Илия-Ще им дадем знаме...

-Ти луд ли си е? На тия боклуци ли е?

-Спокойно е.... значи вашето знаме ще си го приберем на сигурно. Ще си подкрепите волея... даже и ние ще го подкрепим. Ама ще ти сложил знаме в раницата. И направо им даваш раницата и бягаш, ако нещо стане и те подгонят, ние влизаме и ги разбиваме.

-Ем, пич мен това ми звучи супер мишкарски, ама...

-...Ама това ни е шанса да излезят ем вълкът сит, ем агнето цяло. Просто, човек са се забъркали едни лайна и така. Значи разбеахме ли се?

-Да е, да е.

***

Няколко часа по-късно десетима бръснати обградиха Илия на детската площадка в квартал Запад. Момчето хвърли раницата си по план и побягна, ултрасите си прибраха трофея и си заминаха доволник.

 

 

 

VI

Saturday derby day

-Вие сте с телевизия 24 часа, 7 дни, 12 месеца...Днес ще проследим дербито на един от петте най-големи градове в страната. А става дума именно за Атлетик-Спортист. Есентът мачът се игра пред празни трибуни, тъй като още през първия мач от първенството феновете на Спортист нахлуха на терена, като според тяхните изкривени представи празнуваха завръщането в елита. Като това завръщане се очертава да е значително кратко, тъй като сега отборът се намиира в зоната на изпадащите, а тяхните опоненти символичните домакини от Атлетик, традиционно заемат позия в средата на таблицата, а именно осмо място. Но все пак съдбата на скормния клуб на Спортист още не е ясна, като може да бъде решена днес, всичко е в краката на футболистите, а според някои и в главата на феновете, които се славят като едни от най-крайните в страната. Даже... сега ми съобщават, че група около триста, човека привърженици на Спортист се опитала да се добере сборния пункт на феновете на Атлетик, но полицията ги е отблъснала. Специално за този мач в града са дошли подкрепления от Пловдив, където имат голям опит с подобни дербита.

 

Същевременно около стадион "Градски" все събираха все повече хора, оставаха малко повече от два часа преди самия мач, но си беше вълнуващо преживяване, тъй като двата тима щяха да играят пред публика за първи път от шест години.

-Айде пускайте ги!-изкомандва сержант Ушев и загражденията започнаха да се местят и да се пропускат хора

 

Няколко минути по-късно Тони вече звучеше по мегафона.

-ИСКАМ ВСИЧКИ ДА МЕ ЧУЯТ ВНИМАТЕЛНО! НИКАКВО ПЕЕНЕ ДО НАЧАЛОТО НА МАЧА! НЕКА ДА СИ ЛАЯТ! НЕ ИМ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ! ЩЕ ЗАПЕЕМ, КОГАТО ИЗЛЯЗАТ НАШИТЕ МОМЧЕТА И ЩЕ МЕ ПЕЕМ С ЦЯЛО ГЪРЛО, ЗА ДА ГИ СМАЧКАМЕ В ПЪРВИТЕ ДВАЙСЕТ МИНУТИ! СЛЕД ТОВА СМЕ ИМ ПОДГОТВИЛИ ИЗНЕНАДА! РАЗБРАХТЕ ЛИ? НИКАКВО ПЕЕНЕ!

От другата страна, къдет също започнаха да влизат хора синята агитка запя своите песни: НИЕ СМЕ СПОРТИСТИ, НИЕ СМЕ НАЦИСТИ, ВИЕ ПЪК СТЕ ГРОЗНИ, СМЕШНИ ОНАНИСТИ!

-МОЩНО!-изрева тарорът- КЪДЕ Е ЗНАМЕТО?

Тони стоеше вцепенен. Хората, които то бе отритнал, говориха истината

-Пичове, викнете Скини е!- извика той на едни момчета

Няколко минути по късно се появи Станислав със тениска на Атлетик и червено-бял шал зебра.

-Днес съм олдскул- изсмя се той

-А е, за кво знаме пеят тия? Съжалявам ако нещо... реших, че някакви интриги, сега го изядохме, тук ще палим три шала, тия знаме имат... направо.

-Е те май изобщо не са видели чие е знамето-отвърна Скини

-Как така?

-Ем гледай

Няколко минути по-късно футболстите на двата отбора излязоха да загряват под бурните овации на вече позапълнилият се Градски стадион, които почти веднага бяха заменени с освирквания.

-СЕГА!- изкрещя по мегафона ТОНИ

-АТЛЕТИК Е ЕДИН АЛЕ, АЛЕ, АТЛЕТИК Е ЕДИН АЛЕ АЛЕ, АТЛЕТИК Е ЕДИН, ЕДИНСТВЕНА И НИКОГА НЕ ЩЕ ГО ПРЕДАДА!

От другата страна още по-мощно се чуваше къде ви е знамето?

И действително знамето на Млада бргада липсваше

В следващия съдят даден начален сигнал и стадионът отново избихна.

От агитката на Спортист Петър Спирката да де заповед

-Вади!

Моментално бе извадено така чакането гърбено знаме.

В следващият момент от агитката на Атлектик видя гърбеното от Скини миналата седмица знаме на Спартак боядисано в червено.

–СМЕШНИ СТЕ!- изрева Тони!

Като викът бе подхванат от цялата трибуна. Над 3000 души крещяха смешни сте. Ултрасите на Спортист бяха в шок, а играчите също бяха в недоумение. Тези, които наричаха смешници и пальочовци, сега им връщаха със същото.

-Палето го това знаме е- развика се Спирката- Палете го

 





Гласувай:
1



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tabloto
Категория: Хоби
Прочетен: 19281
Постинги: 2
Коментари: 12
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930